ParasMobiilipalvelu2013 -kilpailu käynnistyi

Ilmianna omat ehdokkaasi ja äänestä suosikkejasi osoitteessa www.bestmobileservice.fi.

Lehdistötiedote 4.3.2013

Teleforum ry:n järjestämän ParasMobiilipalvelu2013 -kilpailun tavoitteena on kannustaa yrityksiä kehitystyöhön ja nostaa innovatiisimpia mobiilipalveluita suuren yleisön tietoisuuteen. Kilpailun tukijoina on laaja joukko elinkeinoelämän toimijoita ja sen päätuomarina jatkaa edellisvuoden tapaan asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru, muina tuomareina mm. mobiilipalvelujen konkari Mato Valtonen.

– Saimme paljon positiivista palautetta viime vuoden ParasMobiilipalvelu -kilpailusta. Tänä vuonna haluamme rohkaista erityisesti uusia yrityksiä lähtemään kilpailuun mukaan. Suomesta löytyy paljon ideoita ja innovointia, ja tämä kilpailu on yksi tapa tuoda esiin mielenkiintoisia palveluita ja sitä kautta auttaa myös uusien palveluiden kansainvälistymisessä, kommentoi ministeri Kiuru.

Yhteistyötahoina vuoden 2013 kilpailussa toimivat Microsoft, Nokia, Samsung, Google, AppCampus, DNA, Elisa, Forum Virium Helsinki, IBM, Mobiili.fi, Mobile Monday, MTV Media, Ohjelmistoyrittäjät, Sanoma, Sonera, Startup Sauna, Teknologiateollisuus ja Tieto. Tänä vuonna kilpailulle haetaan isompaa näkyvyyttä ja enemmän voittajakandidaatteja.

– Olemme pidentäneet kilpailuaikaa maaliskuusta lokakuuhun, ja myös kilpailukategorioita on lisätty. Nyt mukana ovat esimerkiksi oppimista tukevat palvelut. Viime vuonna kilpailussa oli mukana yli 80 ehdotusta. Uskomme, että määrä tuplaantuu tänä vuonna, kertoo Teleforumin toimitusjohtaja Juhani Kivikangas.

Kilpailu käydään kolmessatoista kategoriassa. Mukana ovat kaikki vuonna 2013 Suomen markkinoilla olevat mobiilipalvelut, jotka yleisön tai yritysten itsensä toimesta ilmiannetaan kilpailuaikana kilpailusivustolle www.bestmobileservice.fi. Sivustolla voi myös äänestää ehdokkaita ja äänestystulokset huomioidaan yhtenä arviointikriteerinä voittajia valittaessa. Kaikissa kategorioissa painotetaan palveluiden uutuusarvoa.

Parhaita mobiilipalveluita palkitaan seuraavissa kategorioissa:
1. Hyöty- tai asiointipalvelu
2. Kuluttajapalvelu
3. Android -palvelu
4. Windows  Phone -palvelu
5. Windows  8 -palvelu
6. HTML 5 -palvelu
7. Parhaiten mobiilia toiminnassaan hyödyntävä yritys
8. Parhaiten mobiilia palveluissaan hyödyntävä julkisen sektorin toimija
9. Yrityksen tuottavuutta tai tehokkuutta parantava palvelu
10. Oppimista tukeva palvelu
11. Pelipalvelu
12. Startup-yrityksen tarjoama kuluttajapalvelu
13. Suurimman kansainvälisen potentiaalin omaava palvelu

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat ministeri Krista Kiuru (Liikenne- ja viestintäministeriö), luovuuden asiamies Mato Valtonen, Jukka Viitasaari (Teknologiateollisuus), Vesku Paananen (Microsoft Finland), Mikael Stendahl (Nokia), Pekka Sivonen (AppCampus), Kirsi Harra-Vauhkonen (Google Finland) sekä Mika Engblom (Samsung).

Suurimman kansainvälisen potentiaalin omaava palvelu -kategorian voittaja
saa valintansa mukaan matkan joko Aasiaan (yhdelle) tai Europpaan (kahdelle) Global Mobile Monday -tapahtumaan esittelemään palveluaan kansainväliselle lehdistölle ja yhteistyökumppaneille. Kaikki kategoriavoittajat saavat voittopokaalit, kunniakirjat, puhelimia sekä medianäkyvyyttä. Tarkat kategoriat sekä tiedot osallistumisesta ja kilpailun etenemisestä löytyvät osoitteesta www.bestmobileservice.fi

Kilpailu lanseerataan 4. maaliskuuta 2013 Mobile Monday Helsingin tapahtumassa mainostoimisto Zeelandin tiloissa, osoitteessa Eteläinen Rautatiekatu 6. Kilpailuaika alkaa 5.3. ja päättyy 25.10. Voittajat julkistetaan palkintojenjakotilaisuudessa, marraskuun ensimmäisellä viikolla.

Lisätietoja:
Juhani Kivikangas
Toimitusjohtaja, Teleforum ry
040 556 1228
juhani.kivikangas@teleforum-ry.fi


Teleforum ry on digitaalisten palveluiden tuottajien vuonna 1990 perustama yhteistyöjärjestö. Valvomme puhelin-, mobiili- ja verkkopalveluja tuottavien jäsenyritystemme etuja sekä olemme mukana kehittämässä toimialan pelisääntöjä. Autamme rakentamaan maailmaa, jossa kännykkä ja digitaaliset palvelut näkyvät sekä arjen askareissa helpottamassa elämää että lisäämässä viihtymistä.

 

(comments disabled)